keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Maailma mullinmallin - yo-kirjoitukset meneillään

Olisi maailmassa luudalle töitä...
Minne lakaista kaikki turhuus ja typeryys, kaikki pahuus ja hyväksikäyttö?
Uutiset maailmalta ovat kurjaa kurjempia tällä hetkellä. Japanin maanjäristys- ja tsunamikatastrofi ei selkene - ydinvoimalat poksuvat ja säteilevät. Suomalainen asiantuntija radiossa päivitteli japanilaista päätöksentekoa jossa muodollinen asema hierarkiassa voittaa terveen järjen käytön - tai "unsitnööriajattelun" kuten hän taisi sanoa. Näinhän se on monessa muussakin maassa. Nyt vain koko maailma seuraa tätä näytelmää kauhun sekaisin tuntein. Jäähdytys olisi voitu hoitaa "normaaleilla paloletkuilla"... Kuja kuulla moista ja nähdä, että siellä vain ei asiaa saada hoitoon - ja televisiossa kerrotaan kuinka se olisi pitänyt hoitaa!

Luonnonkatastrofi sai aikaan aivan valtavan katastrofin vaikka sanotaan, että Japani on ottanut maanjäristykset huomioon jo etukäteen. Luonto näytti kuitenkin voimansa.

Libyassa on meneillään kaamea tilanne kun Gaddafi lahtaa kansalaisiaan - kamala huomata, taas kerran, kuinka despootti yksinvaltias voi tehdä ihan mitä hyvänsä - eikä asialle oikein mitään voi tehdä.

Suomessa käynnistellään vaalikampanjaa - neljän puoluejohtajan katsominen kampanjan alkajaisiksi oli lähinnä masentavaa - Jutta Urpilainen hoki samaa lausetta kerta toisensa jälkeen kuin idiootti - ihan oikeasti "me emme ole hallituksessa, joka seuraavalla vaalikaudella nostaa eläkeikää." Yhden kerran, kaksi, kolme kertaa.. Opettaja kertasi sanoman, ymmärsivätkö kaikki?

Juu, kiitos, tuli selväksi - mutta miksi, oikeastaan? Eikö Suomessa juuri pitäisi nostaa eläkeikää? Ehkä he pelaavatkin itseään tahallaan oppositioon - siellä on helpompi olla ja natkuttaa hallituksen päätöksille. Poliitikot - siis tosiaankin muutkin kuin Urpilainen - pitävät todellakin ihmisiä, kansalaisia joiden toivotaan heitä äänestävän, aivan hölmöinä - vai ovatko he niin hölmöiksi muuttuneet itse jo, etteivät tajua miltä näyttävät kun eivät ajattele itse vaan hokevat ulkoa opittuja sanarimpsuja. Sitä kai se on!  Inhottaa. Sääli antaa maata heidän haltuunsa - sieltä syntyy sitten päätöksiä joista ei iloa ja hyötyä maalle oikeasti ole, vain jollekin omille eturyhmille.

Urpilaisen lauseiden toistelu on herättänyt aikaisemminkin keskustelua ja pilkaakkin - kun hän kiitti monta ertaa televisiossa äänestäjiään, viime vaalien jälkeen, tuntui se kiusalliselta ja nololta - mutta silloin ajattelin, että hänet on neuvottu niin tekemään - on nuori ja kokematon. Tuli vhän sääli. Nyt hänen pitäisi olla jo kokenut - silti sama jääräpäinen hölmöläistouhu! Huh. Ei hyvältä näytä vaalitaistoa silmälläpitäen.Olisi kiva nähdä kunnollisia, älykkäitä keskusteluja eikä ihan idioottimaista sanakikkailua ja toisen nokittelua. Mutta meillä ei taida lla sellaiseen kykeneviä politikkoja nyt. Soinista voisi jotain ehkä saaada irit - kai hänkin jättää pikkusutkaukset jo rauhaan - toivottavasti - ja keskittyy asiaan!
Työmatkalaisen aamuiset ja iltaiset maisemat. Autoja ja taas autoja...

Ylioppilaskirjoitukset ovat täydessä vauhdissa. Vanhemmalla perheemme abeista on kova kuume - eilen illalla 39 astetta. Ei auta, kirjoituksiin on mentävä - näistä ei voi sairauslomaa pitää! Tänään aiheena oli psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia. Meidän abit kirjoittivat molemmat filosofian. Maanantaina alkoi koitos - molemmat abit kertoivat maanatain menneen hyvin. Perjantaina on seuraava - pitkä kieli. Ja homma jatkuu ensi viikolla lyhyillä kielillä, matikalla. Peukkuja pitelen, kovasti.
Elämäni kirjahyllyjä 3. Oma iso

Soitin äidille hetki sitten. Meidän on tarkoitus mennä lauantaina Lahteen, Sibelius-taloon Sinfonia Lahden konserttiin. Olen varannut liput - mutta unohdin, että ne piti hakea jo maanantaina. Soitan huomenna ja kysyn niistä vielä. Varasin meille myös hotellihuoneen - aseman lähellä olevaan hotelliin. hotellit ovat kuulemma kaikki siinä lähellä toisiaan. Siellä on kevätfestivaali ja lauantaina on ihan mukava ohjelma:

La 19.3.2011 klo 17 Sibelius-talo
SINFONIAKONSERTTI
Jaakko Kuusisto, konserttimestari / kapellimestari
Eeva Mäenluoma, klarinetti
Bartók: Romanialaisia kansantansseja
Mozart: Klarinettikonsertto
Lutoslawski: Dance Preludes klarinetille ja
kamariorkesterille
Bartók: Divertimento

Teinpä suklaapuuroa
Äiti kertoi, että häneltä oli mennyt oikean käden pikkusormi aivan tumman sinipunaiseksi ja se alkoi turvota. Tämä tapahtui toissailtana ja yöllä hänelle tuli huono olo, tosi huono olo. Oksetti ja sattui. Hän otti nitron - meinasi ottaa toisenkin, kun olo ei heti parantunut. Ei ottanut toista, sai sitten unen päästä kiinni. Olo oli sitten tänään koko päivän ontto - siskon patistelun jälkeen hän oli onneksi soittanut terveyskeskukseen jossa oli kyselty tapahtuneesta ja tilasta nyt. Kyseessä oli ilmeisesti verisuonen katkeaminen - niitä sattuu äidille aika usein kun on joutunut syömään kortisonia vuosikausia. Tämä oli aikaisempaa isompi juttu - koko sormi mustui ja turposi, viereinen sormi myös osin. Äiti myös muisti, että mummin - äidin äiti - oli saanut ison mustelman niin ikään oikeaan käteen aikoinaan, pari päivää sen jälkeen mummi halvaantui oikealta puolelta eikä siitä kunnolla enää parantunut.
Surullista.

Soitan äidille huomenna ja toivon ja rukoilen, että hän saisi olla vielä terve. Mikään ei ole ikuista - silti toivon niin kovasti, että saisin viettää äidin kanssa vielä aikaa. Onko toive itsekäs? En tiedä - on varmasti... Mutta kai kuitenkin luonnollinen. 

Voi kun saisimme hyvän viikonlopun Lahdessa. Nauttia yhdessäolosta, hyvästä musiikista ja jostain uudesta ja kivasta. 

 Anna meille tämä viikonloppu, annathan!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti