sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Rhonda Byrnen maailma: Voima

Rhonda Byrne on 60-vuotias australialaisnainen joka törmäsi sanojensa mukaan suureen salaisuuteen elämän kriisinsä jälkeen kun hän sai tyttäreltään lahjaksi sata vuotta vanhan kirjan "The Science of Getting Rich" 9.9.2004. Hän alkoi miettiä asioita ja päätyi kirjoittamaan kirjan Salaisuus. Kirjassa hän kertoo kuinka   suuret filosofit satojen ja tuhansien vuosien ajan ovat ajatelleet ja toimineet. Ytimessä on kiitollisuus, rakkaus ja positiivinen elämänasenne. Ytimessä on myös positiivisen ajattelun "värähtelytaajuus" joka tarkoittaa sitä että saat sitä mitä ajattelet ja tunnet. Jos sinulla on negatiivisia ajatuksia, vedät puoleesi magneetin tavoin negatiivisia asioita. Saat mitä tilaat!

"Mitä sitten tunnetkin, hyvää tai pahaa, tunteesi määrittää värähtelytaajuutesi ja sinä vedät puoleesi samalla värähteleytaajuudella olevia ihmisiä, tapahtumia ja olosuhteita."

Voima on Salaisuuden jatkoteos, sisältäen myös edellisen teoksen ajatukset: "Kun haluat muuttaa elämääsi, sinun ei tarvitse lukea Salaisuutta ennen Voimaa, koska kaikki mitä sinun pitää tietää, sisältyy jälkimmäiseen." (Lainaus esipuheesta)

Nämä asiat eivät tokikaan voi olla kellekään tuntemattomia. Niistä on puhuttu "aina" - mutta kuinka helposti kiitollisuus, onnellisuus ja toisten huomioiminen unohtuukaan elämässä. On helppo arvostella ja kritisoida, valittaa ja olla tyytymätön. On helppo löytää huomautettavaa siitä sun tästä mutta - pienet ja suuremmatkin - asiat ja olosuhteet jotka ovat elämässä hyvin, tuntuvat itsestään selviltä - niistä ei osata iloita.

Positiivisen ajattelun "ideologiaa" saarnaa moni. Kirjailijoista Paulo Coelho on Rhonda Byrnen ohella kirjoittanut asiasta. Molemmat ovat rikastuneet miljonääreiksi yksinkertaisten asioiden tuomisesta ihmisille kuin uutena uskontona samalla saaden lähes gurun aseman. Rhondan ensimmäinen kirja "The Secret" ilmestyi 2006 ja hän pääsi seuraavana vuonna mukaan Oprah Winfreyn Shown jonka jälkeen alkoi suosio ja hänen kirjojensa myynti on saavuttanut käsittämättömät kymmenien miljoonien myyntiluvut yli 40 eri kieliversiolla.

Itse olen lukenut muutaman Paulo Coelhon kirjan. Rhonda Byrnen ensimmäisen kirjan luin jokunen vuosi sitten, settyä suomeksi. Luin sen ja yritin noudattaa vetovoiman lakia aktiivisen ja positiivisen asenteen avulla. "Kirjoita joku rahasumma paperille, visualisoi raha, kuvittele että sinulla on raha jo itselläsi. Elä, niinkuin sinulla olisi jo toivomasi raha. Ajattele, että olet saanut tuon rahan, ajattele asiaa aktiivisesti. Elämä on yllättävää, maailmankaikkeus antaa sinulle sen mitä haluat jos uskot siihen." Minä uskoin, mutta selvästi en tarpeeksi kun en saanut tuota visualisoimaani 50000 euroa itselleni. Tein jopa ohjeen mukaisesti shekin itselleni, leikkasin itselleni euron kuvia suurina seteleinä. Ehkä se, että tunsin itseni hölmöksi tuota tehdessäni esti universumia antamasta rahaa minulle. Kuka tietää...

No. Positiivinen ajattelu on toki kaikin puolin parempi tapa elää kuin jatkuva negatiivisessa ja tuskaisassa itsesäälissä kärvistely.

Kirja on helppolukuinen. Se on jaettu lyhyisiin kappaleihin ja kukin kappale päättyy yhteenvetoon. Jokaisessa kappaleessa on otteita suurten filosofien ja ajattelijoiden viisaista sanoista kuten: "Sinulla ei ole aihetta mihinkään muuhun kuin kiitollisuuteen ja iloon." Gautama Buddha ( 563 - 483 EKr)

Kirjan lukeminen - samoin kävi aiemmin Paulo Coelhoa teosten kanssa - aiheuttaa jotenkin höhlän tunteen, että teksi on valtavan naivia ja lapsellista. Kuin lukisi itsestäänselvyyksien listaa. Miksi luen tällaista? kysyin itseltäni... Nyt luen sitä taas - vaikka asiat todellakin ovat helppoja, yksinkertaisia ja itsestään selviä. Silti en osaa elää niiden mukaan!

Näitä kirjoja lukee suurelta osin jo aikuistuneet ihmiset, usein kirjan lukija on keski-ikäinen nainen. Miksi? He ovat nähneet elämässää jo erilaisia asioita, onnea ja oman elämän jämähtämistä sellaiseen asentoon jossa he eivät halua olla. Luulen, että kirja antaa uskoa ja lohtua mahdollisuudesta parempaan. Näin se toimii ainakin itselläni: Kun elämä murjoo ja epätoivo iskee, eikä omassa maailmassa tunnu olevan valon pilkahdustakaan. Kun naistenlehtien keinot ystäviin ja puolisoon tukeutumisesta eivät toimi, on ainut mahdollisuus löytää voima itsestä. Siihen auttaa Rhonda Birne ja positiivinen ajattelu; voi uskoa, että kyllä tämä elämä vielä kirkastuu!

Kuten kirjan viimeisellä sivulla sanotaan: "Sinun sisälläsi piilee väkevin voima ja sen avulla saat suurenmoisen elämän.

Voima on sisälläsi. "
-----
Näin kirjaa markkinoidaan:

”The Power” on maailmankaikkeutta ohjaava voima, josta jokainen ihminen ja hänen luomansa keksintö on saanut alkunsa. Jotta voisit muuttaa vanhoja ajatuskäytäntöjäsi ja luoda uutta elinvoimaa itsellesi ja ympäristöllesi, tarvitset avuksesi maailmankaikkeuden suurinta käsikirjaa. Tavoittelitpa sitten loistavaa uraa, häikäisevää varallisuutta, iloa, terveyttä tai kukoistavia ihmissuhteita.

Unelmiesi elämä on lähempänä kuin aavistatkaan: sinun on vain avattava sydämesi universaalille rakkaudelle. Niin paljon kuin olet valmis antamaan, vähintään yhtä paljon saat takaisin. Valinta on Sinun.


Yritän itse päästä vielä Voiman aallonpituudelle. Yritän uskoa omiin unelmiini uudesta työpaikasta ja rahasta, yritän rakastaa elämääni ja nousta nykyisen arjen yläpuolelle. Rakastaa elämääni ja uskoa hyvään. Vielä on matkaa kuljettavana, mutta uskon ovien vielä avautuvan minulle. Kaikkihan on kuitenkin hyvin!




1 kommentti:

  1. Löysin sattumalta tän tekstin netistä kun selailin kyseiseen kirjaan liittyviä artikkeleita. Meillä on The Secret-elokuva jonka oon katsonut uudestaan ja uudestaan ja raahannut kavereitakin sitä katsomaan, ja vähän aikaa sitten luin tän kirjan kun se kerran äidin kaapista löytyi. Viime kerrasta leffan äärellä on jo jonkin aikaa ja olin lähtenyt jo vanhoille raiteille, mutta kun luin Voiman, oon taas päässy mukaan. Mulla siis toimii. Viimeksi tänään sain puhelun yhdestä tv-ohjelmasta ja mua pyydettiin mukaan. Ikä ei vaikuta, olen vasta 17 ja varmaan tähän asti vielä säästynyt suurimmilta kolhuilta elämässä ja jaksan ehkä uskoakin enemmän tähän. Mutta tällä hetkellä pähkinänkuoressa mulla on ihana poikaystävä ja me odotetaan esikoista, akne on hävinnyt ja tunnen oloni muutenkin kaikin puolin hyväksi. Kaikki siksi koska oon ollut tarpeeks positiivinen ja uskonut. Suosittelen siis yrittämään, huomasin että jos ei ensin tunnu onnistuvan, niin ei saa luovuttaa. Hyvää jatkoa ja pahoittelut pitkästä selityksestä vanhaan blogimerkintään! :D

    VastaaPoista