torstai 27. syyskuuta 2012

Päivän pienet ilot


Kissa jää nauhastaan jumiin pensaisiin. Sitten kuuluu surkea maukuminen...
Laitoin aamupalan yhdeksäksi torstaina kouluun meneväll lapselle. Teetä, lasi omtekoista mustaherukkamehua (flunssa-aika on alkamassa), paahdettu ja lämmin karjalanpiirakkapala voilla ja päällä siivu keittokinkkua. Ja sitten hoputin lapsen laittamaan koulutavarat reppuun, yövaatteet sängyn päähän ja viulun koteloon.... Lapsi ei yksinkertaisesti tee asioita jos niistä ei joka hetki muistuta – grrrr; joskus ärsyttää saman asian jankuttaminen tosi paljon...

Ulkona oli aamulla sumuisen harmaa ilma – vähän kuin tihkusateen ja paksun sumun välillä. Lapsi meni kaverin kanssa pyörällä kouluun. Itse join kupin kahvia ja söin pari ruisleipäviipaletta ja lähdin kävelemään. Jätin polkupyörän telineeseen ja kävelin työkkäriin kopioimaan eilen illalla netistä löytämäni vapaan työpaikan jota haen vielä tänään. Se täytetään heti hyvän kandidaatin löydyttyä. Haluan olla se hyvä kandidaatti!!! Haluan työpaikkahakemuksesta kopion itselleni – laitan kansioon kaikki ne työpaikkailmoitukset joihin vastaan. Aika pino niitä jo onkin – pari-kolmekymmentä, luulisin.

Kävelin harmaassa säässä ja ihailin parhaimmillaan olevaa ruskaa – vaahterat ovat tähän aikaan vuodesta upeita! Kelta-puna-oranssi-vihreiden vaahteroiden lomassa on keltaisia koivuja, punaisia marjoja täynnä olevia pihlajia... Haavat alkavat olla kirkkaan keltaisia ja koristekirsikkapuiden lehden ovat tumman violettejä, melkein.

Linnut parveilevat ja suuria laumoja erilaisia pikkulintuja sitrittää ja pirisee ja rupattelee omiaan puissa ja pensaissa.

Tulee hyvä mieli kun kävelee syyssäässä! Ihokin tykkää kosteasta säästä!!!

Oksat koulun pensas-aidasta
Katson kuinka jo lähempänä kuusikymppinen puutarhatyöntekijä alkaa leikata puutarhasaksillaan oksia koulua ympäröivästä pensasaidasta. Oksat ovat täynnä pieniä punaisia marjoja. Naisella savuaa itse kieritetty sätkä huulessa ja hän tekee työtä verkkaisesti. Katson tilannetta kävellessäni – ja menen naisen luo. Pyydän muutamaa oksaa itselleni ”jos ne ovat menossa poisheitettäväksi”. Juu, ilman muuta saa ottaa. "Otan itsekin kotiin näitä koristeeksi. Kannattaa aina käyttää hyödyksi mieluummin kun heittää pois” kertoo nainen. Savosta tai Pohjois-Karjalasta tuntuu olevan kotoisin, murteesta päätellen.

TE-toimiston herkulliset
punakaneliomenat
Kannan suurta oksakasaa mukana TE-toimistoon, asettelen ne penkille siksi aikaa kun printtaan tarvitsemani paperit tietokoneelta. TE-toimistossa on rauhaisaa – luen Helsingin Sanomat ja huomaan suuren kulhon omenoita pöydällä. Joku työntekijöistä on tuonut omasta puutarhastaan hienoja punakaneli-omenoita jaettavaksi meille työttömille! Suurkiitos – oikein hyviä ovat! Olisin syönyt useammankin mutta en viitsinyt ottaa kuin kaksi!

Pienet kivat asiat tekevät iloiseksi – kaunis maisema, oksat kukkavaasiin, ilmaiset omenat – saavat hyvälle mielelle. Suuret surut lieventyvät; työttömyys on tässä yhä, rahattomuus ja tulevaisuuden edessä paksu verho.... Näin se on, tällä kertaa. Ja ehkä se on näin aina.

Nyt haen työpaikkaa ja haluan uskoa sen saavani! Positiivinen ja optimistinen ihminen on elämässään onnellisempi ja menestyykin paremmin , kerrottiin uutisissa tänään. Totta, totisen totta!

Osaisipa vaan olla optimisti kaiken keskellä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti