keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Onneksi olkoon Barack Obama!

Barack Obama on valittu toiselle kaudelle johtamaan Yhdysvaltoja. Katson juuri juhlintaa Chicagon kampanjapäämajan tilaisuudesta jossa "the Boss" Bruce Springsteen on mukana soittamassa ja nostamassa tunnelmaa.

Puhe oli hyvä - Obama on hyvä puhuja, sen myöntävät kaikki.

Mitt Romney piti oman häviäjän puheensa vartti tai puoli tuntia ennen Obamaa - kiitti ja veti kampanjansa yhteen myös ihan hyvin. Häneltä puuttui se palo joka Obamalla on - mutta ei hän varmaan sen takia hävinnyt.

Äänestystulos on hyvin tiukka - ja USAn vaalisysteemi on sen verran omituinen, että voittaja voi jopa saada vähemmän äniä kun häviäjä.

Vaaleja on ollut mielenkiintoista seurata - samoin nyt tätä äänten laskentaa ja loppujuhlintaa. Mutta se täytyy sanoa, että ne kaksi suomalaista aamukanavaa joilta ensin yrittin tilannetta seurata oli ihan toivotonta. Ylen ykkösen aamutelevisiossa studioon asteli Erkki Tuomioja kesken Obaman puheen ja puheen näyttäminen keskeytettiin ja Tuomiojalta kysyttiin mitä tämä pitää uheesta - siis siitä joka juuri oli meneillään ja jonka näyttäminen keskeytettii. Huh huh. Ammattitaidotonta. Olisi pitänyt näyttää puhe ja sitten keskustella sen sisällöstä - mutta ehkä Suomessa ei voi noin toimia jos ministeri tulee studioon.

Maikkarin kolmosen aamuohjelma oli sitten ihan omaa luokkaansa - siellä näytettiin tänä aamuna mainoksia entistäkin enemmän - ei edes tällainen asia saa mainoksilla elävää puljua siirtämään mainosten näyttämistä kriittisellä hetkellä. En nähnyt sekunttiakaan vaaliasiaa sillä kanavalla, aina kun menin kanavalle siellä oli mainoksia. Tai urheilua. Samat mainokset pyörivät kanavalla ihan koko ajan - kymmeniä, satoja kertoja.Tosi ärsyttävää.

Ehkä olen epänormaalin kiinnostunut muiden maiden ja maailman asioista. Voi olla.

Onneksi on BBC ja CNN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti