tiistai 13. marraskuuta 2012

Viikonlopun leivontoja ja messuilua

Viikonloppuna sain aikaan kaikenlaista! Lauantaina kävin kurssilla - tai oikeastaan työpajassa - leipomassa erilaisia karjalaisia leivonnaisia, piiraita ja piirakoita. Oli mukavaa - ja kurssin lopussa saimme sitten yhdessä syödä kauniisti katetun pöydän ääressä kaikki mitä olimme keittiössä aikaansaaneet:  karjalanpiirakoita kolmella eri täytteellä (joista ohra on oma suosikkini, se kaikkein maukkain), lanttusupikkaita, sienivatruskoita (olen itse tehnyt vain riisitäytteellä), pieniä muikkukukkosia joissa kussakin oli sisällä vain yksi muikku pekoninpalaan käärittynä sekä marjarönttösiä, kainuulaisia ruiskuorisia marjapiiraita. Leivoimme myös tosi herkullista Joutsenon höpsötysrieskaa. Ai ai että olivat makoisia nämä herkut, kaikki!
 
Opistot ja yhdistykset järjestävät tällaisia leivonta- ja ruuanlaittokursseja ja -tilaisuuksia silloin tällöin ja niissä tosiaan kannattaa käydä! Tapaa kivoja ihmisä ja saa keskittyä siihen yhteen asiaan mitä on tullut tekemään - kukaan ei pyydä tekemään kaikkea mahdollista muuta niinkuin kotona koko ajan. Siellä oppii uutta eikä maksu ole päätä huimaava - varsinkin kun kotiin saa yleensä mukaan kaikki ne ruuat mitä ei jakseta kurssipaikalla syödä.  Niinpä tarjosin kotona porukalleni piirakoita ja isot lautaselliset tosi hyvää riisipuuroa jota jäi paljon jäljelle sitäkin, piirakan teosta!

Tyttö metsäauton keulassa
Olen valmistautumassa viikonlopun sukujuhliin ja sinne leivon karjalanpiirakoita, lanttusupikkaita ja marjarönttösiä pakastemustikoista. Tänään teen ruispikkuleipiä ja laitan kotikaljan tekeytymään. Teen juhlista suomalaisteemalliset! Mutta  niistä kirjoittelen enemmän sitten kun asia on lähempänä toteutumistaan.
Lapin lehmä on lumenvalkoinen. Siinä oman vasikan kanssa.

Pupu puputti, söpöliini
Sunnuntaina kävimme jo meille syksyn perinteeksi tulleella Elma-messukierroksella. Koko päivä meni taas messukeskuksessa vaellellessa. Nuorimmainen on käynyt siellä jo ihan vaippahousuisesta. Eläimet ja luonto kiinnostavat kovasti ja onhan siellä messuilla myös metsäasiaa, käsitöitä ja ruokaakin. Käsityöpuoli oli tänä vuonna jotenkin pliisumpi kuin ennen - vai johtuiko lie tämä tunne siitä, että osastot oli laitettu eri paikkoihin kuin ennen. Ehkäpä... Tänä vuonna en ostanut lankaa - uusi ennätys sekin!
Metsäauto vuosikymmenten takaa. Nostalgiaa...

Osallistuin lukuisiin kilpailuihin - ja sain kissalle kassillisen erilaisia ruokia kokeiltavaksi. Kollin pitää laihtua mutta se homma ei olekaan ihan helppo. Kolli protestoi kääntämällä selkänsä ja murjottamalla kun ei saakaan haluamaansa ruokaa eli porsaan munuaista....
Lapin mies lauleli messuilla
Nyt tekemään kotikaljaa ja ruispikkuleipiä! Ja hoitamaan flunssan kourissa viruvaa lasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti