tiistai 6. marraskuuta 2012

Räntää, nyt sitä saa!

Paljon siitä varoiteltiin, peloteltiin sen tulevan ja syöksevän liikenteen kaaokseen. Kaikissa uutisissa ja uutis-sivuistoilla varoitettiin lumimyräkästä joka haittaa liikennettä... Varokaa, oi varokaa!

Ja niin se tuli. Märkä lumi eli räntäkeli. No, ei tunnu missään - miksi tästä piti taas näin meuhkata? Tämä tylsä säätyyppi kuuluu tähän maailman kolkkaan ja tähän vuodenaikaan. Mitä sitä sen kummemmin pelkäämään - vaikka ei se kiva olekaan, moinen märkä lumi.

Lumi yllätti ruusun
Plääh - tosi vetistä se tosiaan on. Tein ensimmäiset lumityöt kun ne nyt minun kontolleni osuivat. Painavaa ja vetistä se on - sekoittunut syksyn lehtiin joita kukaan ei ole pois haravoinut.

Lumitöitä tehdessä voi odotella USA:n vaalityuloksia jotka eivät ole ollenkaan selvät - kumpi vain voi voittaa. Loppujen lopuksi merkitys lienee enmmänkin symbolinen - voittaa kumpi hyvänsä niin ainakaan USA:n ulkopuolella tuskin valtavia mullistuksia siitä seuraa. Eurooppalaisena toivon Obaman voittoa - jotenkin olen ymmärtänyt, että amerikkalaiset jotka asuvat maansa ulkopuolella kannattavat demokraatteja ja täten tällä kierroksella Obamaa.

Eurooppalaiset kuulemma äänestäisivät 90 prosenttisesti Obamaa jos voisivat. Mutta USA ei ole Eurooppa ja heillä siellä, in the States,  on asioista eri näkemys jota muualla kasvanut ja asuva ei voi välttämättä ollenkaan ymmärtää. Sosiaalituet ja verovaroista toisten ihmisten avustaminen - Health care ja muu valtion kustantama apu köyhemmille - ei ole siellä asia jota kannatetaan. Jokaisen pitää mieluiten huolehtia itsestään. Toisista huolehtiminen on kommunismia ja täysin tuomittavaa useimpien repuplikaanien mielestä - aika mielenkiintoisia kommentteja tästä on näytetty TV:ssä ja netissä.

Abortti ja sen tukeminen ja vastustaminen näyttävät olevan yhä kuumia puheenaiheita USAssa ja presidentinvaaleissa - vaikka presidentti ei sitä asiaa maan tasolla mitenkään päätäkään. Itse olen miettinyt usein että jos nainen raiskataan ja hän tulee raskaaksi - hänen pitäisi sitten synnyttää lapsi ja hoitaa lapsi aikuiseksi rakastaen ja lapsi kunnon ihmiseksi kasvattaen... Raiskaaja ei tietenkään ole vastuussa. Naista pidetään vielä sitten usein "huonona naisena" ja häntä syyllistetään.... Ja jos oikein tarkkaan poliitikkojen sanoja tulkitaan niin eihän nainen sitten saa edes avustusta tämän lapsen kasvattamiseen....

Ei, ei. Eivät ole naisten oikeudet maailmassa aina kuten pitäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti