torstai 26. tammikuuta 2012

Janikan silavapannukakku - kuvaneuvokki 6

Lapsi vietti syysloman mummilassa ja sai nauttia mummin huomiosta ja mummin herkullisesta ruuasta. Mummin ruoka maistuu lapselle erityisen hyvin; niin kai mummolassa usein on! Mummin miilunpolttajan spagetti, herne"keitto ja makaroonivelli ovat lyömättömiä herkkuja. Aamupuuro joka on osin kermaan keitetty ja jonka kanssa syödään kesäälä keitettyä metsämansikka- tai vaapukkahilloa - no, herkkujen herkkuja jonka kaltaista kotikeittiössä ei ilmeisesti voi saada.

Äiti, onko tämä oikein?
Nyt lapsi kehoitti äitiään pyytämään mummilta lihapannukakun ohjeen. "Se on niiiin hyvää!"

Koska itse tein useinkin silavapannaria eikä mummia saatu kiinni, tein herkun omalla tutulla tavalla.   Ja maistuihan sekin - puh, onneksi! Hyvää oli ja näin se syntyy:

Janikan lihaisa uunipannukakku:
Tarvikkeet valmiina. Aloitetaanko?
Noin 150 g pekonikuutioita ja saman verran  lihaisaa ylikypsää kylkeä
1 litra maitoa
4 kananmunaa
hiukan suolaa
pari hyppysellistä valko- ja viherpippuria tai pippurisekoitusta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita tai margariinia
Kaadetaan kypsät savulihat pannulle,
paistetaan pekonit ...

Ruskista pekonikuutiot ja levitä pannulle tai uunipellille. Kypsä savukylki laitetaan paloiteltuna sellaisenaan pannulle.

Sekoita pannukakkutaikinan ainekset sekaisin. Pannukakut ja letut ovat lasten herkkua - ja he auttavat mieluusti ruuan teossa. Sitten on kiva kertoa muulle perjheelle ja kavereille kuinka ruoka on tehty- Oma apulainen soitti mummille ja kertoi tehneensä lihapannukakkua "äiti auttoi".


kaadetaan taikina lihojen päälle ...
 
... ihan kokonaan.Tarkka homma!
 Paista pannari 200 asteessa kauniin väriseksi, noin puoli tuntia. Pannukakku pullistelee uunissa hauskan näköisesti - mutta laskeutuu kyllä pöytään nostettaessa. Uunin hodellessa hommaansa. kata pöytä kauniiksi niin herkku maistuu vielä paremmalta!

Kata pöytään pannukakun seuraksi jotain raikastavaa kuten hyvää salaattia, puolukkahilloa tai raakaraastetta. Etikkapunajuuretkin käyvät, totta kai. Vesi ja maito tai piimä ovat hyviä ruokajuomia.

"Tuli yhtä hyvää kun mummilla."
Ja sitten uuniin!
Tämä ruokaa kuuluu sarjaan helppoja ja täyttäviä kotiruokia. Nautitaan ja taputellaan massua!

Äiti - tää on NIIN hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti