Äiti, onko tämä oikein? |
Koska itse tein useinkin silavapannaria eikä mummia saatu kiinni, tein herkun omalla tutulla tavalla. Ja maistuihan sekin - puh, onneksi! Hyvää oli ja näin se syntyy:
Janikan lihaisa uunipannukakku:
Tarvikkeet valmiina. Aloitetaanko? |
Noin 150 g pekonikuutioita ja saman verran lihaisaa ylikypsää kylkeä
1 litra maitoa
4 kananmunaa
hiukan suolaa
pari hyppysellistä valko- ja viherpippuria tai pippurisekoitusta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita tai margariinia
4 kananmunaa
hiukan suolaa
pari hyppysellistä valko- ja viherpippuria tai pippurisekoitusta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita tai margariinia
Kaadetaan kypsät savulihat pannulle, paistetaan pekonit ... |
Ruskista pekonikuutiot ja levitä pannulle tai uunipellille. Kypsä savukylki laitetaan paloiteltuna sellaisenaan pannulle.
Sekoita pannukakkutaikinan ainekset sekaisin. Pannukakut ja letut ovat lasten herkkua - ja he auttavat mieluusti ruuan teossa. Sitten on kiva kertoa muulle perjheelle ja kavereille kuinka ruoka on tehty- Oma apulainen soitti mummille ja kertoi tehneensä lihapannukakkua "äiti auttoi".
kaadetaan taikina lihojen päälle ... |
... ihan kokonaan.Tarkka homma! |
Kata pöytään pannukakun seuraksi jotain raikastavaa kuten hyvää salaattia, puolukkahilloa tai raakaraastetta. Etikkapunajuuretkin käyvät, totta kai. Vesi ja maito tai piimä ovat hyviä ruokajuomia.
"Tuli yhtä hyvää kun mummilla."
Ja sitten uuniin! |
Äiti - tää on NIIN hyvää! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti