sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Lasketaan ääniä; jännää!

Menossa äänestämään. Koulun pihalla äänestäjiä oli jonoksi asti.
Yksi on varmaa - sosiaalidemokraattinen presidenttikausi Suomessa kolmen presidentin ja viiden kauden jälkeen päättyy pian! Paavo Lipponen ei onnistunut kampanjassaan - ja ehkä sosiaalidemokraattien aika tosiaan on ohi myös ideologiana. 30 vuotta sosiaalidemokraattien presidenttikautta - aika vaihtaa siis!

Eilen erosi Ruotsin demareiden puheenjohtaja Juholt - ei sielläkään ole pitkään tällä puolueella hienosti mennyt.

No ei ole vaikea löytää äänestyspaikkaa!
Kävin äänestämässä ennen puoltapäivää toisen täysi-ikäisen lapsen kanssa. Vasta kopissa lopullisesti päätin minkä numeron lappuun kirjoitan.  En sitten taktikoinut. Kuutosen kirjoitin lappuun.
Mukana olleella lapsella oli myös vielä koppiin mennessä kaksi ehdokasta. Toisen täysi-ikäisen lapsen kanssa kävin äänestämässä ihan tuossa illalla seitsemän jälkeen - vein hänelle kissansa kotiin joka oli taas ollut meillä oljamissa reilun viikon. Ei olisi mennyt yksin äänestämään joten kävimme hänen äänestyspaikallaan käväisemässä ja tuli sekin kansalaisääni merkatuksi kirjoihin!

Nyt tätä kirjoittaessa on laskettu ennakkoäänet ja Väyrynen on kakkosena, Haavisto kolmantena. Nämä kaksi herraa voivat hyvinkin vaihtaa paikkaa loppuiltaan tultaessa; se on jopa todennäköistä. Meni miten vain, tulee kakkoskierroksen kampanjasta jännä. Hmm, tai siis toivottavasti tulee! Jos Väyrynen pääsee kilpasille, on hauska nähdä osaako hän tehdä erilaisen kampanjan kuin tämän ensimmäisen "vitsiniekka-Vätyrys"kampanjan. Vitsailu ei toimi enää toisella kierroksella, silloin pitää puhua tiukkaa asiaa eikä pureutua menneisiin asioihin. Väyrysellä on myös tapana alkaa kaivaa vanhoja ja antaa niistä omintakeisia tulkintoja; ei aina ihan rehellisesti.

Mutta onko politiikka rehellistä ylipäätään; kuka vastaa?

Kopissa päätös on vihdoin tehtävä
Täällä kotikonnuilla oli paljon äänestäjiä liikkeellä sunnuntaina; en ole ennen nähnyt sellaista massaa kävelemässä kohti paikallista ala-astetta sunnuntai-aamupäivänä kuin tänään! Hyvä, jos äänestämässä on käynyt paljon ihmisiä; presidentinvaalit kiinnostavat ihmisiä. Olisipa hienoa, jos äänestysprosentti nousisi liki 80 prosenttiin. Tai ehkä jopa yli; liekö moinen edes teoriassa mahdollista?

Tulee sekavaa tekstiä kun seuraan kirjoittaessa äänten laskentaa. Lopettelen tältä erää siis skriivailun tähän. Keskityn seuraamaan äänten laskentaa - perästä kuuluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti