Mansikat pakasteesta käyttöön! |
Kun pakastin hajoaa, voi talvipakkasella viedä osan tavarasta pihalle, ainakin pariksi päiväksi. Silti - moneksi kuukaudeksi varatut herkut on yritettävä syödä pois mahdollisimman pain - ja osan joutuu joka tapauksessa laittamaan pois, roskiin. Harmittaa niin että melkein itkettää! Pakkaseen tulee yleensä laitettua sellaista hyvää ja laadukasta syötävää jota haluaa säästää myöhemmäksi.
Mansikoita olemme syöneet jo pari päivää sitten tapahtuneen sulamisen jälkeen aika lailla. Mustikkasoppaa on keitetty ja mustikkakukkoa leivottu.
Nyt tehdään jälkiruokaa ja välipalaa joka on kaikkien mieleen: vispipuuroa mansikoista
Tässäpä meidän ihka oma reseptimme jota kannattaa tehdä, on se niin hyvää. Mutta kauan ei valmis puuro säily - toisaalta siksi että se on niin hyvää ja toisaalta siksi, että mansikat vispataan sekaan tuoreina, keittämättä ja mansikoiden elinikä on hyvin lyhyt!
Keitetään mannaryynit vedessä kypsäksi |
1 litra vettä
2 dl mannasuurimoita
noin dl sokeria (maun mukaan)
noin 1 tl vaniljasokeria
noin 1 l tuoreita tai pakastemansikoita
Keitä vesi kiehuvaksi tarpeeksi suuressa kattilassa. Kaada mansikat kulhoon ja anna niiden jäähtyä siinä puuron keiton ajan. Kaada mannaryynit kiehuvaan veteen hyvin vatkaten - varo paakkuja!
Kaadetaan kuuma puuro kylmien mansikoiden päälle |
Aloitetaan vispaus! |
Jäähdytetään herkku vaikka kannen alla parvekkeella. |
Välipala |
Puurosta ei kannata tehdä ihan supermakeaa - on mukavaa, jos pinnalle voi ripotella sokeria lautasella: tulee mukava suutuntuma kun rapisevaa sokeria on puuron päällä!
Nautitaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti