maanantai 5. maaliskuuta 2012

Auto- ja kuljetusalan pikku-tsaarit ja machoilijat


Tie on tyhjä kulkijan kulkea. Kannattaa vaeltaa eteenpäin, ei jäädä kiusaajan kynsiin

AKT on saanut juhlia julkisuudessa jo kuukausia. Jollei meneillää ole ahtaajien tai muiden jäsenyritysten lakko tai lakkovaroitus, kuuluu Hakaniemestä muuta ikävää. AKT tuntuu olevan ammattiyhdistysliikeen todellinen häpeätahra, kaikesta julkisuudesta päätellen. Kyllä ahdistaa lukea juttuja sieltä. Käsi ylös kuinka moni on ajatellut "Onneksi en ole tuolla töissä"..."
Joku voi ihmetellä miksi vielä tänä päivänä tuollaista öykkäröintiä ja epä-asiallista käytöstä sallitaan - mutta tuskin moinen käytös työpaikoilla harvinaista on. Se mikä tässä on harvinaista, on se, että vaikka koko kaameus on ollut varmasti melkein kaikkien lehtien palstoilla, keskustelu- ja analyysiohjelmien pohdiskeltavana ja todella saanut julkisuutta osakseen, homma ei tunnu muuttuvan ja öykkärit jatkavat paikoillaan - eivätkä muuta käytöstään. Päinvastoin - homma tuntuu vain pahenevan.

Pahimmilla psykopaateilla ja kiusaajilla on useimmiten oma hovi joka uskoo johtajaansa. Niin näyttää tässäkin olevan käynyt.

Pikku-tsaari haukkuu, kyykyttää ja käyttää valtaansa kuin kirjaesimerkki psykopaattisesta johtajasta. Eikä kukaan tee mitään! Kuka voisi tehdä - ja  mitä? SAK irtisanoa Rädyn? Miksei?
Uskomatonta. Psykopaatin "kynsiin" joutunut tietää, että ainut tapa päästä eroon moisesta on väistyä itse ja yrittää rakentaa uusi oma elämä. Hilkka Ahde on ollut - julkisuuden tietojen mukaan - kyykytettynä ja kiusattuna vuosia, viestintäpäällikkö on ollut henkilö jolle AKT:n johtaja Timo Räty ei ole kuulemma puhunut sanaakaan vuosikausiin - hän suhtautuu naiseen kuin ilmaan.

Miten viestintäpäällikkö on voinut hoitaa tehtävänsä tähän mennessä jollei pomo, jonka kanssa hommia normaalisti olisi tarkoitus tehdä, ei häntä noteeraa millään lailla?

Miksi viestintäpäällikkö ei ole siirtynyt toiseen työpaikkaan? Hänen julkisuuskuvallaan se olisi varmasti onnistunut. Nyt hänet on irtisanottu osana kiusaamiskaavaa - Räty nauraa partaansa ja Ahde itkee kotona.

Räty pitäisi tietenkin laittaa lätkimään AKT:stä ja Hilkka Ahteen kannattaisi vaihtaa normaaliin työpaikkaan. Ja koko kiusaamisjupakka pitäisi hoitaa kunnialla ja lainmukaisesti pois päiväjärjestyksestä.

Jos Räty on tosissaan psykopaatti, hän puhuu itselleen pian uuden työpaikan ja aloittaa saman simputuksen siellä. Psykopaatti on aina omasta mielestään virheetön - ja hän on myös halutessaan miellyttävä ja supliikiktaan taitava. Näitä ihmisiä on kodeissa ja työpaikoilla paljon. Se joka heidän kynsistään irti hengissä pääsee, saa olla onnellinen.

Tämä julkisuusjuttu ja lehdille tarjottu ihana aihe jatkaa varmaan vielä pitkään voittokulkuaan palstoilla ennen hiipumistaan. Mieshän on karmeudessaan erinomainen lehtien myyntitykki!

Juttu haisee monella lailla. Ja kyseessä on ammattiyhdistysliike jonka on tarkoitus auttaa muita ihmisiä vaikeuksissa omein työurien ja -asioiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti