Raparperipenkkiä kannattaa harventaa ennekuin se ehtii kukkaan! |
Raparperikeitto maistuu vaikka viipurin rinkeleiden kera välipalana |
Tänään tein täällä mummilassa raparperipaistosta vanhalla kunnon teemalla "Man tager vad man haver!" Ostin tuorejuustoa mutta muut ainekset on kaivettu kaapeista. Ajatuksena oli tehdä italialaistyyppinen jälkiruokaherkku "Rabarbaro gratinato". Sellaiseksi tämä ei yllä, mutta maistui kuitenkin niin hyvältä että kerron tässä kuinka tein! Määrät ovat hiukan summittaisia - tällainen leivonnainen ei ole niin nokonuuka määrien suhteen; peukkutuntumalla tulee ihan hyvää!
Raparperipaistos
Ainekset valmiina. Tässä reseptissä ei tarvita jauhoja jotka ovat virheellisesti kuvassa |
Noin 2 dl sokeria
7 - 8 Digestive keksiä muruina
Noin 1 dl mantelijauhetta
1 kanamunan keltuainen
2 kananmunan valkuaista kovaksi vispattuna
4 rkl pölysokeria
3 rkl valjasokeria
3 rkl kiehuvaa vettä
200 gr purkillinen maustamatonta tuorejuustoa
Huuhtele raparperit ja paloittele ne parin sentin pituisiksi pätkiksi. Aseta palaset uunivuoan pohjalle tasaiseksi. Ripottele sokeri päälle.
Hienonna keksit ja sekoita mantelihjauhe tai mantelirouhe keksien kanssa. Ripottele näin syntynyt muju raparperien ja sokerin päälle.
Vatkaa keltuainen, pölysokeri, vaniljasokeri ja kiehuva vesi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto joukkoon.
Vaahdota valkuainen toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä seokset keskenään varovasti tasaiseksi massaksi ja kaada se vuokaan muruseoksen päälle.
Laita uunivuoka 225 asteisen uunin keski-osaan ja paista parikymmentä minuuttia kunnes pinta on kaunis ja kypsän näköinen,.
Tarjoa jälkiruuaksi tai kahvin kera.
Jännää - miltähän tämä maistuu? Kokeillaan! Hyvää tuli - kannatti kokeilla! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti