torstai 22. marraskuuta 2012

Flunssa löi kanveesiin - ja mitäpä muuta

Lauantain synttärijuhlat ovat edenneet kakkukahvivaiheeseen
Minulla on yskä niin kammottavan hirveä, että en kuvata osaa... Yskänkohtaukset meinaavat viedä hengen; tuntuu, että ei pysty kiskomaan pienintäkään määrää ilmaa keuhkoihin yskänjyskytyksen ollessa pahimmillaan. On kuin kurkussa olisi tulppa - kun oikein kovasti yrittää ahmia ilmaa sisäänsä, hengitys vinkuen ja silmät päästä pullistuen, saa haukattua pienen määrän ilmaa ja vedettyä sen keuhkoihin, koko ajan yskiä rouskuttaen. Yöllä meinasi kaikki mihin lie kurkun ja kaulan mutkiin piiloutunut lima tukehduttaa... On tämä sitten kurjaa... Maha on kipeä ja joku kohta alavatsassa vasemmalla nikashti yöllä niin, että nyt pistää sinne koko ajan - ja kylkiluiden takana olevat elimet ovat kipeät kuin lihakset jumpan jälkeen.

Yskin tosiaan tauotta jo ties monennetta päivää. Yskä vain ilmestyi jostain, ilman muita flunssan oireita. Mihinkään ei voi kotoa mennä - sen verran rajuja nämä yskänkohtaukset ovat.

Vähän pelottaa...
No, hengissä ollaan yhä. Hain apteekista Mucomyst-yskänlääkettä mutta en huomaa sen auttavan millään lailla. Sitä kehui kuitenkin apteekin farmaseutti parhaaksi myynnissä olevaksi yskänlääkkeeksi, reseptittä myytävistä. Lääkäriltä saisi reseptin mutta se edellyttää koko päivän jonottamista terveyskeskuksen penkillä joten antaa olla.

Eiköhän tämäkin tauti mene pois ajan kanssa joka tapauksesa. Olen tietenkin kaiken kaikkiaankin skeptinen lääkkeiden syönnille. Ei ole tarvitnnut niitä syödä ja kun joskus olen ottanut jotakin, on apu ollut heikohkoa. Särkylääkkeitä toki joskus syön.


... kolli tarkkailee miten pieni selviää
Veli kutsuu minua druidiksi - viittaa sillä minun haluttomuuteeni syödä lääkkeitä tai antaa niitä lapsille. En ole ihan selvillä miten druidi liittyy tähän - joskus pitäisi sekin tutkia. Lapsille  en tosiaaan juuri koskaan syöttänyt mitään lääkkeitä pienenä enkä isompanakakaan; tämä aiheutti välillä ikävää kommentointia sukulaisilta.  Flunssat menivät ohi ilman antibiootteja toisin kuin veljen perheessä jossa antibiotteja syödään aivan valtavasti - lapset ovat ihan jatkuvasti kipeinä ja ties missä korvatulehduksessa ja nuhakuumeessa. Heillä on lapsivakuutus ja he käyvät monta kertaa kuusssa hankimassa lapsille kuurin. Huh, kamalaa minusta - mutta jokainen taaplaa tässäkin omalla tyylillään. Yhtä lailla hienoja lapsia ovat kaikki.

Myönnän toki, että olen ylpeä siitä että omat lapseni ovat syöneet vain pari antibioottikuuria kukin - itse samaten, tähän ikään mennessä olen syönyt vain muutaman kerran niitä ja silloinkin miettinyt tarkkaan, kannattaako. Kerran kun söin, meni koko systeemi sekaisin; maha ei antibiootteja kestänyt ja sitä sitten parantelin pari kuukautta.

Olen siis druidi - lääkkeenvastustaja ja viherpiipertäjä. OK. Nice  to meet you! Who are you?
Aikuiset pelasivat korttia ja lapset omia pelejään

Viikonloppuna meillä oli sukutapaaminen. Tein ruokaa tusinalle ihmiselle - ja mukavaa oli! Iltapäivä, ilta ja yö tuonne kahteen saakka istuttiin ja oltiin yhdessä. Oikein mukavaa - ruoka kävi hyvin kaupaksi. Vaikea sanoa miten siitä tykättiin; kaikki kehuvat mutta se voi tietenkin olla kohteliaisuutta koska ei kukaan halua sanoa ruokaa pahaksi - paitsi lapset jotka sen aikoinaan usein tekivätkin. "Tää on pahaa, en haluu....".

Nyt menen taas yskimään ja jatkan jahka pystyn.

1 kommentti:

  1. Oletko kokeillut yskään höyryhengitystä? Kattilassa kuumaa vettä, pyyhe päähän ja hengittämään. Joskus olen laittanut jotain mentholiakin veteen, mutta siitä en oikein pitänyt.

    VastaaPoista