tiistai 9. elokuuta 2016

Sipulipussi uusille sipuleille

Vilja kypsyy - lato on jo tosi kypsä!
 Eilen sain virkattua sipulipussin - ensimmäinen laatuaan itse tehtynä. Huomasin nimittäin, että äidin iänikuisen vanha, kalalangasta virkattu sipulipussi vuodelta ennen syntymääni, mummin virkkaama joskus sotavuosien jälkeen ehkäpä, on hävinnyt ja rikkihän se silloin olikin, silloin joskus kun sen viimeksi näin. Anno dazumal...

Kun kävimme äidin kanssa viime viikolla ruokakaupassa, ostimme sipuleita - ja mitä teki äiti kun tulimme kotiin? Laittoi sen ruman harmaan muovipussin roikkumaan koukkuun seinälle. HYI miten ruma se oli siinä, muovipussi seinällä!

Sipuleille uusi säilytyspaikka, ettei tarvitse
muovipussia katsella
En silloin, viime viikolla, löytänyt äidin käsityökorista sopivaa lankaa uuden pussukan virkkaamiseen - olisin samalta istumalta pusannut hänelle uuden. Äiti ei enää jaksa niin välittää kaikista kodin viihtyisyyteen vaikuttavista yksityiskohdista kuin aikaisemmin - jolloin hän olikin tosi tarkka, että kaikki on nätisti ja siististi kotona - joten hän vain naureskeli, kun ihmettelin muovipussia seinällä... Voi, miten asiat muuttuvatkaan!

No, eilen sitten löysin kerän vaaleanpunaista bambulankaa omasta lankalaatikosta ja tein pussukan. Siihen mahtuukin monta sipulia!

Perjantaina vien sen maalle, laitan pyyhkeiden viereen tupakeittiön naulaan!

Lehtimehua,
Marskin juomaa
Jahas - mitäs muuta hauskaa ja tuottavaa, jopa järkevää olen saanut aikaan? Tein mehua mustaviinimarjamehun lehdistä, isän joskus antaman reseptin mukaan. Isä kutsui juomaa marskin juomaksi ja kovin hyvää se onkin. Sopii ruokajuomaksi koska ei ole liian makeaa. Se ei säily kamalan kauan joten juodaan sitä jo heti, ei säästellä talven iloksi. Meillä ei ole kellaria eikä pakastinta - viimeksimainittu meni rikki kesällä eikä minulla nyt ole varaa sitä korjauttaa saati uutta hankkia joten elämme yhden jääkaapin taloudessa. Se ei tunnu riittävän mihinkää varsinkin kun haluaisin säilöä metsän ja puutarhan antimia talveksi. Mutta säilön niitä sen mitä pystyn - ehkä joitain voi säilyttää jonkun aikaa jopa oven ulkopuolella tai sitten ihan tiskipöydän kulmalla. Katsotaan!

Eipä tässä tänään oikein muuta. Illat pimenevät, ulkona tuulee kovaa. Tyttökissa karkasi kotoa pari tuntia sitten. Toivottavasti se tulee kotiin ennen kuin kissaa vihaava naapuri sen huomaa. tai ennen kuin sille käy jotain. Valjaat päällä pääsi livistämään, pelkään, että se jää niistä kiinni jonnekin.

Kerron vielä, että tein lihapullia sunnuntaiksi. Niitä tuli parikymmentä kappaletta - itse söin kolme sunnuntaina ja annan perheen nuoren syödä loput pullat mahaansa kun näköjään maistuvat  hyvin. Tänään hän vielä sai niistä annoksen, jo kolmannen - tällä kertaa perunoiden kera.
Suomalaista kotiruokaa: lihapullia spagetin ja suolakurkun kanssa tällä kertaa

Itse olen syönyt kaurapuuroa mustikkahillolla tosi paljon parin viikon ajan - hillo on tämän kesän marjoista ja kaurahiutaleet kaupan suomalaista viljaa! Juomana Marskin juomaa ja vettä! Pitäisi välttää spagettia ja muuta jauhoruokaa että maha pienenisi tai ei ainakaan enää kasvaisi. Joskus se on vaikeaa; heikko luonne vetää spagettia mahaan!!!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti