torstai 26. elokuuta 2010

Keventäjä - perinneruualla?


Ruispuolukkapuuroa, kaalilaatikkoa, maitoperuanaa, uunivuokia ja piirakoita. Verilettuja, pinaattikeittoa, hernerokkaa, pekonissa haudutettuja lanttukuutioita..

Perinneruoka on edullista ja - omasta mielestäni - hyvää. Sääli vaan, että talon jälkikasvu ei sitä syö - juurikaan! nämä ruuat ovat yleensä myös helppoja tehdä - aikaa menee lähinnä hauduttamiseen; sinä aikana voi tehdä muuta! Laatikot ja monet puurot syntyvät kuin itsestään uunissa, osa jopa jälkilämössä!

Tein tänän ruispuolukkapuuroa uutisrukiista jota ostin viikonloppuna - luomuviljaa joka on kasvanut tänä kesänä suomalaisella pellolla. Nam. Yksin saan koko annoksen syödä - eivät pidä siitä lapset, eivät. Mutta tämä samainen puuro on kyllä monen vanhemmankin ihmisen inhokkiruoka - tulee kuulemma mieleen paha kouluruoka mallia anno dazumal ja kansakoulun pulpetit. But I love it!

Meikäläinen painiskelee suuren mahansa kanssa - on tunne kuin raskaana ollessa; maha näkyyy kuin löllö pallo joka puolelle ja tuntuu samaten. Hameen helma nousee edestä ylös ja vyötärölinja on muisto vain. Siksi yritän sitä sun tätä asian korjaamiseksi, alkaen aamuisista vatsaliikkeistä. En syö karkkia, olen vähentänyt sokerin ja valkoisen jauhon syöntiä, syön pienempiä annoksia. Lihaa syön mahdollisimman vähän; tämä on lähinnä mieltymyskysymys, ei niinkään laihdutus.

Yritän myös elää mahdollisimman edullisesti - yhden palkan on riitettävä niin paljoon ja niin monen aina kasvaniin menoihin! Siksikin ruisjauhot ja kaali ja lanttu ovat hyviä. Niinkuin myös kotoa tuodut omenat ja kaurahiutaleet...

Lapset saavat syödä nuggetteja tänään. Huomenna teen heille makaroonilaatikkoa.

Itse lähden tänään konserttiin: RSO:n konsertti alkaa seitsemän jälkeen - hienoa ajatus päästä piiiitkästä aikaa kuuuntelemaan elävää musiikkia!

Tässä siis meikäläisen ruokablogi. Not so fancy - real Finnish cuisine of today in a family with a single mum responsible for everything!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti