keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Vaalien alla

Kunnallisvaalien ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä oli tänään. En tiedä kuinka moni kävi uurnilla mutta monihan siellä suomalaisista on tottunut käymään jo ennakkoon, monet jo heti ensimmäisenä päivänä. Oma vaarini ennakkoäänesti siltä varalta että kuolisi ehkä ennen vaalipäivää... Halusi kuitenkin vaikuttaa jäljelle jäävien maailmaan äänestämällä... :)

Tyttö nyki koiraa tosi ikävästi
nauhasta. Koira-parka
Oma ongelmani on, että en tiedä ketä äänestää! En tunne kuin yhden kotikuntani ehdokkaan. Senpä takia menin tänään kuuntelemaan paikalliseen kouluun järjestettyä vaalipaneelia. Kahvia ja pullaakin oli luvassa!

Istuskelin vajaat pari tuntia kuuntelemassa jokseenkin sekavaa paneelia; ehdokkaita joka puolueesta oli istumassa salin etuosassa. Heiltä kyseltiin asioita, yleisö kommentoi ja esitti kysymyksiä. Suuri osa panelisteista ei pysynyt aiheessa vaan puhui ihan muusta kuin mistä kysyttiin - ja väliin tulleet yleisökysymykset (joita esittivät pääsääntöisesti muut vaaleissa ehdokkaana olevat henkilöt) sotkivat kuvion entisestään.

Selväksi tuli, että vasemmmiston ehdokkaat haluavat sekä korottaa veroja että ottaa lisää lainaa maksaakseen esimerkiksi uusia kouluihin ja ilmaisiin lukiokirjoihin meneviä kuluja kun taas esimerkiksi kristilliset haluaisivat, että suurituloiset maksaisivat palveluista enemmän kuin keskituloiset ja pienituloiset ja työttömät pääsisivät maksujen suhteen vähemmällä. Kuinka rahat kerättäisiin ja mihin palveluihin ne kohdistuisivat, ei selvinnyt. Ei selvinnyt moni muukaan asia - varsinkin ensimmäistä kertaa ehdolla olevat henkilöt halusivat puhua vain kauniita asioita mitä tekisivät jos olisivat päättämässä asioista. Kuulosti aivan hölmöltä - puuta heinää laskettelivat, suoraan sanoen. Realismi ei paljon puheissa kuulunut - ja hekö sitten kohta ovat päättämässä kunnan asioista. Voi kauhistus!

Jo aikaisemmin kunnallispolitiikassa mukana olleet kuulostivat asiantuntevilta - mutta höpöttivät täydellsiä itsestäänselvyyksiä ikäänkuin puhuisivat suuria hienoja asioita jotka juuri ovat itse keksineet...
Koivunrungot valmistautuvat talveen

Nyt en totisestikaan tiedä ketä äänestää!

Tänään kävin "naapurissa" kaupunginorkesterin kenraaliharjoituksissa. Olipa kiva - en ollut aikaisemmin tiennyt, että sinne voi mennä kuuntelemaan elävää musiikkia. Ja ihka maksutta vielä! Tosi kiva - ei jää viimeiseksi kerraksi! Musiikki on hieno asia - tuntuu tulevan tärkeämmäksi vuosi vuodelta.
Eilen illalla ehdin näkemään oppilaskonsertin hienoja nuoria solisteja musiikkiopistolle! Siellä kannattaa käydä, saa nähdä ja kuulla tuoretta ja nuorta muusikkoutta ja nähdä ylpeitä vanhempia ja tuntea muusikoiden jännitystä ennen esityksiä!

Muutoin olen pyöräillyt sateessa - nyt siis sataa ihan koko ajan... Onhan syksy ja lokakuu ja illat pimenevät. Polttelen iltaisin ja aamulla kynttilää.

Työnhakusaralla olen päättänyt parantaa sosiaalisen median ymmärtämystäni ja puuhailen nyt Facebookin, LinkedIn:n ja Twitterin kanssa... Muutoin aika vaisua elämä tällä hetkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti