torstai 1. heinäkuuta 2010

Ydinvoimaloita lisää tähän maahan


Suomen eduskunta on tänään päättänyt, että maahamme rakennetaan vielä kaksi ydinvoimalaa lisää. Posiva sai myös luvan entistä suuremman ydinjäte-haudan rakentamiselle. Näin:

Eduskunta on hyväksynyt ydinvoimaluvan myöntämisen Teollisuuden Voimalle. Lupa meni läpi äänin 120-72.
Myös Fennovoiman lupa on hyväksytty. 121 äänesti luvan puolesta ja 71 vastaan.
Eduskunta on lisäksi hyväksynyt äänin 159–35 Posivan ydinjätteen loppusijoituslaitoksen rakentamisen laajempana. Olkiluotoon menee TVO:n ja Fortumin jäte.
Tulos oli odotettu. Muun muassa pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) on sanonut odottavansa, että molemmat uudet ydinvoimaluvat menevät läpi eduskunnassa. ››


Surullista, niin surullista. Maailmassa tunnutaan tekevän valtavan suuria ja kauaskantoisia päätöksiä ihan tuosta noin vaan – lyhyen tähtäimen hyöty pienelle ihmisryhmälle ainoana kriteerinä.

Miksi Suomi tarvitsee noin paljon ydinsähköä? Sjen epävarmuus ja tuhovoima ovat suuria, yksikin inhimillinen virhe voi suistaa esiin kaaoksen jota ei voi sitten enää perua. Niin kuin on tapahtunut Meksikonlahdella. Ja mitään ei voi tehdä!! Sen kuin vain katsotaan, annetaan ”viisaiden” päättää ja hyväksytään täällä alamaisten keskuudessa se mitä omat edustajamme päättävät.

Suomesta on energiaa paljon käyttävä teollisuus hiipumassa – paperi ja puuteollisuus eivät enää tarvitse sitä määrää energiaa kuin aikoinaan. Uusiutuviin energia-lajeihin olisi mahdollista satsata – mutta Suomi haluaa olla nyt se maa maailmassa joka testirakentaa uutta ydinvoimaa malliksi muillekin – jos kaikki epäonnistuu niin sitten muualle ei samaa virhettä tehdä.

Parasta on yrittää elää jatkossakin tätä omaa pientä elämää niin hyvin kuin osaa ainakaan tästä ei pitäisi olla kellekään mitään haittaa. Hissun kissun vaan. Mistään välittämättä, päättäjien ja johtajien päätöksiin ja osaamiseen luottaen. HAH!!! Jos ei luota – niin minkäs sitten teet? Menet vain kävelylle… Jos jotain menee pieleen, niin kuin Meksikonlahdella, niin firman kurssi siitä pikkusen putoaa ehkä joku saa potkut, lehtimiehet saavat aihetta kirjoittaa paljon juttuja –- mutta luonto on mennyttä. Mitäs siitä… Moni ei välitä yhtään mistään, kunhan vain saa rahaa. Millään muulla ei ole paskankaan väliä.

Tässä maassa on myös puolue joka kutsuu itseään vihreäksi. Hallituksessa ovat. Mutta hekään eivät niin paljon asiasta välitä, että olisivat vieneet muita vaihtoehtoja eteenpäin. Vihreistä on tullut puolue joka hoitaa ihan muita asioita kuin ekologisten, luonnon arvojen puolustamista, kestävää kehitystä. Seksuaalivähemmistöjen asiaa kai lähinnä. Seksuaalisuus ja kenen kanssa kukakin haluaa seksiä harrastaa on muutenkin asia jota puidaan ihan joka paikassa. Kirkossa, eduskunnassa ja kohta kai työpaikoillakin.

Kaikilla on oikeus haluihinsa ja himoihinsa… jopa piispan pitää olla seksuaalivähemmistön edustaja – ja sitten toki on julkisuudessa sen asian takia, ei kirkon varsinaisen sisällön. On radikaalia ja uskaliasta olla lesbo tai homo, bi tai vakka kenkäfetissi. Siis miten pirussa se voi kiinnosta ihmisiä niin rajattomasti??? GRRR. Ärrrsyttää rajattomasti…

Voi paska. Olen turhautunut. Huono kirjoitus, mutta olkoon. Mitä millään on väliä kuitenkaan?

Mihin olemme menossa?

1 kommentti:

  1. Löysin sivusi pari päivää sitten. Olen hihkunut, miten joku voi olla juuri samaa mieltä kuin minä...

    VastaaPoista