sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Leivontaa ja ruuanlaittoa - viikonlopun viettoa

Tomaattikeittoa kera piimän
Tomaattikeittoa, sianlihaa uunissa ja muuta hyvää on tehty. Ja syöty. On myös nautittu tämän talven ensimmäiset laskiaispullat ja leivoinpa tänään myös ison kasan minttusuklaapikkuleipiä. Chocolate cookies. Liian kauan taisin pitää niitä uunissa - niiden olisi ehkä pitänyt olla vähän pehmeämpiä, loppujen lopuksi. Mutta hyvin käyvät kaupaksi.

Vitamiineja, nam!
Olisi kiva saada hankittua matikkaa ja jopa mateen mätiä lähiviikkoina. Se kuuluu talveen! Matikkakeittoa ja linnit eli blinit; talviruokien parhaimmistoa! Kimaltavat järven jäät ja sieltä kalastettu matikka - lämmittää kylmätllä säällä ihanasti.Ja kohtahan on laskiainenkin. Viikon päästä on Runebergin päivä - sitten tehdään omatekoisia Runebergin leivonnaisia, resepti on muka aito ja alkuperäinen Frederikan kirjaama resepti mutta näitäkin taitaa liikkua niin paljon, että tiedä häntä. Minulle se on tullut jo 80-luvulla ja siitä lähtien niitä on tehty, vuosittain. Hyviä ovat!

Minttusuklaa-pikkuleipiä
Olen tehnyt pari kävelylenkkiä - kun en vieläkään ole saanut luitani vedettyä suksien kanssa metsään. Hyvät ladut siellä on - mutta on siellä paljon porukkaakin hiihtämässä. Tänään melkeinpä jonoksi saakka - pitäisi mennä jonnekin pitempään matkaan jos haluaa yksin metsän rauhasta ja puiden huminasta nauttia.

Tänään kävelin metsäpolulla kuusien ja koivujen talvisia oksistoja katsellen, niistä nauttien. Kirkas oli taivas, aivan sininen. Ihastelin metsän huminaa ja kuuntelin jo hiukan keväältä tuntuvia ääniä; pari talitinttiä tirautteli jo omia säveliään ja pari pitkää orapihlaja-aitaa oli aivan täynnä sirkuttavia varpusia. Varpuset ovat vähentyneet Suomesta huolestuttavasti viime vuosina - oli siis kiva kuulla niiden tosi äänekästä sirkuttelua pitkin aidan vierusta. Sirkutus kuului kauas - mutta itse linnut pysyivät aidan suojissa, vain niiden pienet hypähteyt oksistossa näkyivät.

Omalla pihalla kävi tänään pari isonokkaista varista ja kaksi hyvin leikkisää harmaaselkäistä oravaa. Mustarastas on poissa, talitintteja ei näy.

Eilen illalla vauhkosin Naisasialiiton kohkaamisesta naisen ulkonäön suhteen. Se asia on muitakin huvittanut - ja poikinut hauskoja pilapiirroksia! Pakko laittaa pari tähän mukaan! Karlsonin tekemä piirros Hesariin oli mainio - nauratti aamupalan ääressä ihan oikeasti!

Kävin muuten Unioinin kotisivuilla mutta siellä ei näkynyt mitään aiheeseen liittyvää. Onkohan koko uutinen ollutkin pelkkä ankka??? Joku muu nostanut asian esiin ja laittanut sen Únioinin kommentiksi - näin taaten uutisen joka takuuvarmasti saa julkisuutta. Ja pääministeri näky´vyyttä näin vaalikampanjan alkumetreillä. Olisipa SE vasta uutinen! Hih.

Viikonloppu on jo taas loppumetreillä - miten nämä päivät aina menevät niin kamalan nopeasti??

Omat uudenvuoden isot lupaukset on vielä täytäntöön panematta. Harmi, ihan oikeasti haluaisin itse vaikuttaa asioiden eteenpäinmenoon. Kirjoittaminen - tämän blogin lisäksi, kunnon tekstiä tehden - valokuvakseen satsaaminen ja uuden työn etsintä sun muut ovat vielä tekemättä. Vähän on jotakin aloitettu; olen mennyt mukaan valokuvauskerhoon jossa olen lupautunut olemaan toisena osapuolena uuden näyttelyn tekemisessä. Jotain pientä olen kirjoittanutkin... neulonta, käsityöt ovat oman ajattelun ja mietinnän kannalta yhtä lailla tärkeitä kuin luonnossa kävely; vähän olen onnekseni saanut molempia tehtyä.

Tänään näin muuten avoimen työpaikan jota ajattelin hakea. Voi olla, että olen väärää sukupuolta ja liian vanha - mutta yritänpä kuitenkin!

Räystäät tippuvat, kevätkö jo kohta meillä on?
Kipsit
Tein kevyen kepeän tekstin vaikka maailmalta kuuluu vakavia uutisia. Koko Pohjois-Afrikka protestoi diktaattorimaisia johtajiaan vastaan, Egyptistä kuuluu tosi vakavia uutisia. Oma lapsi harjoitteli lumilautailua ja kaatui selälleen, otti vastaan käsillään ja ranteet vääntyivät, käsivarsiluut murtuivat. Molemma ranteet ja käsivarret ovat nyt kipsissä - murtuneet kunnolla. Kipu on paha, saa nähdä miten koulu sujuu tulevina viikkoina - ja miten elämä onnistuu kun kädet eivät ole pelissä mukana kuin osittain.

Elämä näyttää - elämä kantaa. Uskon, että tästäkin selvitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti