maanantai 10. tammikuuta 2011

Vaalikuumetta mediassa. Demarien mauton temppu

Huomenna suuri osa Eurooppaa palaa normaaliin päiväjärjestykseen - joulu on juhlittu Venäjältä Saksaan, Englantiin ja muihin keski-Euroopan maihin. Kaikki pohjoismaatkin ovat maanantaista saakka jälleen ruodussa.

Niin alkavat myöskin koulut ja opinhaluiset lapsukaiset ja nuorukaiset kirmaavat jälleen kouluihin ja opinahjoihin, vanhemmat aloittavat normaalit työviikot.

Niinpä täällä melläkin on laitettu koululaukkuja kuntoon, tarkastettu mitä aamulla päälle laitetaan ja mitä harrastuksia heti maanantaina alkaa. Nuorin jännittää koulua kun ei saa oikein unta. Toivottavasti aamulla herääminen kuitenkin sujuu - herätys on jo ennen seitsemää - se on kovin varhain kymmeneen saakka nukkuneelle ihmiselle!

Sää on muuttunut suojaiseksi. Katoilta valuu painavaa, märkä lunta ja tiet ovat sohjossa.Ilma on sumuinen kun lumi muuttuu vesihöyryksi.

Kotiuduimme tänään siis mummin luota jossa vietimme mummin syntymäpäiviä, pienimuotoisesti. Kävimme yhdessä syömässä ja vietimme mukavaa aikaa yhdessä, kaiken kaikkiaan. kahvia kului jonkin verran!

Uutisissa alkavat jo tulevat vaalit näkyä. Gallupeihin on itse kunkin hyvä alkaa varautua jo hyvissä ajoin - niitä tullaan näyttämään varmasti joka käänteessä - ja mm. perussuomalaisten kannatusta tullaan hämmästelemään siellä sun täällä. Vihreät aloittivat myös presidenttivaalikampanjoinnin - Herra Haavisto kyseisestä puolueesta "on antanut luvan kannattajilleen olla mukana presidenttiehdokas-keskustelussa". Sylettää... Miksi ihmeessä nyt pitää tuokin keskustelu jo aloittaa, aikaa vaaleihin on vielä reilu vuosi ja eduskuntavaalitkin on tässä välissä läpi elettävä. Populismia!!!

Demarit puolestaan tekivät tosi mauttoman tempun - ensin kerrotaan uutisissa, että puheenjohtaja Urpilainen on epä-suosittu puheenjohtajana eikä ole vastannut niihin odotuksiin jotka häneen oli ladattu. Edellinen puheenjohtaja ja aikaisempi ulkoministeri ovat kuulemma suositumpia. Gallup-luvut pysyvät matalina. Sitten viikonlopun lööpeissä kerrotaan, että vasta kuollut laulaja Kari Tapio olisi ollut tulossa demarien kansanedustajaehdokkaaksi, jollei kuolema olisi tullut väliin.Viikonlopun Iltaäivälehden lööppi oli niin etova, että en lehteä halunnut edes selata. Kumpikohan tuossa on takana - lehden oma journalisti vai puolue - luultavasti molemmat yhdessä; ei kai lehti muuten tuollaista julkaisisi. Mutta on todella mautonta kummaltakin osapuolelta lähteä rahastamaan vasta kuolleen suosikkilaulajan maineella ja suosiolla. Suruaika on meneillään vielä.

Politiikka on todella kuvottavaa, kun sen oikein oivaltaa! Jos puolue saa tällaisella ääniä, ihmettelen kovasti.  Huh huh.

USAssa, Arizonassa, on ammuttu kongressiedustajaa viikonlopun poliitikkotapaamisessa - uhrina demokraattien Gabrielle Giffords. Edustaja ilmeisesti selviää hengissä vaikka häntä ammuttiin päähän. 6 muuta paikalla ollutta ihmistä kuoli ja lukuisa määrä haavoittui. Taas yksi aseen kanssa heilunut nuori mies sai tuhoa aikaan - julkisuus on taattu, maailmanlaajuisesti. julkisuuttako mies haki, vai halusiko kostaa ja likvidoida poliitikon jonka ajatuksia ei kannata? Uutisten mukaan parikymppisellä miehellä on mielenterveysongelmia. Saapas nähdä, kuinka tämä vaikuttaa lähiaikojen politiikkaan Obaman Amerikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti